Persbericht dag van het Dorpshuis 2016

Tweede editie Dag van het Dorpshuis staat voor de deur.

De toekomst van de dorpshuizen in onze provincie wordt besproken op vrijdagmiddag 25 november in Lutjegast. Dan organiseert Groninger Dorpen namelijk voor de tweede maal de ‘Dag van het Dorpshuis’.

Dorps- en buurthuizen zijn als ontmoetingsplek van groot belang voor de leefbaarheid. De functie van een dorps- en buurthuis als louter onderdak voor het verenigingsleven lijkt echter achterhaald. Steeds meer dorps- en buurthuizen weten met succes nieuwe functies en activiteiten te vinden waardoor het bestaansrecht van het dorpshuis weer een geheel nieuwe invulling krijgt. Deze dorpshuizen hebben zich ontwikkeld van onderdak naar burgerkrachtcentrale.

Tijdens de Dag van het Dorpshuis worden mooie voorbeelden uit de praktijk gepresenteerd en buigt een panel van specialisten zich over een praktijkgeval uit Aduard. Er is bovendien een fondsenmarkt waar gesproken kan worden met diverse grote fondsen zoals het VSB Fonds. De van RTV Noord bekende Groninger zanger Bert Hadders verzorgt een exclusief optreden.

De ‘Dag van het Dorpshuis’ staat onder leiding van dagvoorzitter Nico de Boer en vindt plaats op vrijdagmiddag 25 november in het prachtig verbouwde Dorpshuis Het Kompas aan de Kompasstraat in Lutjegast. De dag duurt van 13.30 tot 17.00 uur. Iedereen die het onderwerp een warm hart toedraagt is welkom! Aanmelden kan, zolang er plaats is, via de website www.groningerdorpen.nl/dagvanhetdorpshuis of door te bellen met 050 306 29 00.Kaart Dag van het Dorpshuis 2016